Despre noi

 

LAVANDA DE MARISIA

 

poza-lavanda  Apreciată incă din Antichitate, pentru calitătile ei vindecătoare, levăntica este una dintre cele mai valoroase plante aromatice si medicinale fiind folosită ca remediu naturist  datorită multiplelor efecte benefice asupra organismului uman.

Lavandula angustifolia ” Blue scent” este specia de lavandă pe care am ales să o cultivăm si să o ingrijim fără a ne folosi de ajutorul pesticidelor sau ingrăsămintelor chimice.

Lavanda noastră este supusa unui proces lent de uscare in locuri special amenajate,  este ferită de razele directe ale soarelui si de alti factori care compromit calitatea produsului.

Folosirea Lavandei de Marisia aduce numeroase  beneficii asupra organismului dumneavoastră atat prin consum intern cat si prin folosirea externă a acesteia. O altă proprietate deosebită a lavandei este aceea că alungă insectele din casă precum moliile, tantarii si mustele.

UZ INTERN

 Lavanda de Marisia  are in componenta sa o multime de compusi naturali monoterpenici (esteri), acizi triterpenici, taninuri, principii amare, polifenoli, flavone si minerale.

Lavanda  poate fi folosita intern sub diferite forme: Pulbere cu administrare sublinguala, macerat la rece, infuzie, tinctura si ulei de lavanda.ulei-de-lavanda

Tratamentele naturiste cu lavanda se administreaza in cure de 3 luni pentru efecte maxime asupra sistemelor organismului.

  1. Sistemul nervos

Lavanda  de Marisia  reduce tensiunile psihice contribuind la instalarea unei stari de liniste. Lavanda protejeaza organismul impotriva efectelor daunatoare ale stressului, are proprietati antidepresive, imbunatateste calitatea somnului  si amelioreaza cefaleea de tensiune (tensiune psihica).

  1. Sistemul digestiv

Lavanda de Marisia are efect antispastic, carminativ (elimina gazele intestinale), colagog (favorizeaza secretia bilei), vermifug, antimicrobian si antifungic.

  1. Sistemul cardiovascular

Lavanda de Marisia are efect  tonic cardiac si usor hipotensor  prin proprietatea de a elimina surplusul de apa din organism (efect diuretic). Este folosita ca adjuvant in ischemia cardiaca aparuta pe fond de stress.

  1. Sistemul respirator          

combate bolile cailor respiratorii inferioare si superioare.

Inhalatiile facute cu 5-10 picaturi de ulei esential de Lavanda  de Marisia si 2 linguri cu sare de baie cu lavanda puse intr-un litru cu apa fiarta au rolul de a decongestiona mucoasa nazala,  de a usura respiratia si de a intari imunitatea la nivel local.  Se fac inahalatii  timp de 5 -7 minute.

Totodata, masajul su compresele cu tnctura de lavanda aplicate in zona pieptului vor da rezultate bune in caz de tuse, raceala si gripa.

5 Sistemul reproducator

Lavanda  de Marisia poate fi utilizata in calmarea durerilor asociate menstruatiei (dismenoree) si ca afrodisiac.

De asemenea Lavanda de Marisia are actiune antipiretica (scade febra).

Continutul bogat in polifenoli al  Lavandei de Marisia  ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi responsabili de aparitia multor afectiuni grave.

 

UZ EXTERNperna-de-sare-cu-flori-de-lavanda

Folosita extern  sub diferite forme, Lavanda de Marisia aduce urmatoarele beneficii:

  1. Perna cu sare de Praid si lavanda amelioreaza durerile musculare, durerile de cap asociate nevralgiilor si spondilozei, diferite afectiuni ale sistemului respirator. Se pot face bai cu aceste remedii pentru tratarea hiperexcitabilitatii si insomniilor.
  2. Uleiul de Lavanda de Marisia se foloseste in caz de infectii ale pielii, alergii, contuzii, acnee, ulceratii, leucoree, arsuri si ciupituri de insecte. Masajul cu ulei de lavanda amelioreaza durerile musculare, reumatice si relaxeaza orgsnismul.
  3. Apa de Lavanda de Marisia este folosita are actiune calmanta, reconfortanta si se foloseste pentru ingrijirea pielii iritate, expuse la soare si pentru ingrijirea tenului gras

 

UZ CASNIC

Saculetii cu Lavanda de Marisia sunt utili gospodinelor care vor sa inlature mirosurile neplacute din locuinta. De asemenea, lavanda tine la distanta moliile, tantarii, mustele si furnicile. Se pot pune cateva picaturi de apa de lavanda in fierul de calcat pentru a imprima un miros deosebit pe haine.

Pentru persoanele care sufera de insomnii recomandam folosirea pernei cu Lavanda de Marisia si punerea catorva picaturi cu ulei de lavanda pe un material din bumbac pentru a inspira mirosul linistitor al acesteia.

Decoratiunile cu Lavanda de Marisia inveselesc camera si aduc energia pozitiva in casa dumneavoastra  a acestei superbe plante.

 

 

DECORATIUNI INTERIOARE SI ARANJAMENTE CU LAVANDA PENTRU DIFERITE EVENIMENTE

23674658_1763809187256188_1536016976767071121_o